3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için Eskişehir'de pedal çevrildi

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için ülkenin birçok noktasında etkinlikler gerçekleştiriliyor. Eskişehir'deki vatandaşlar da etkinlik kapsamında yapılan bisiklet turunu tamamladı.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için Eskişehir'de pedal çevrildi

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için düzenlenen etkinlikler kapsamında Eskişehir'de vatandaşlar pedal çevirdi. Onlarca vatandaş programa katılım gösterdi.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için Eskişehir'de vatandaşlar pedal çevirdi. Türkiye Çevre Haftası kapsamında 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için düzenlenen Temiz Hava İçin Otomobilsiz Bir Gün temasıyla bisiklet turu başarıyla tamamlandı. Tepebaşı Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi istikametine kadar bisiklet sürme etkinliği yapıldı.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için Eskişehir'de pedal çevrildi

"HEPİMİZİN BİR DÜNYASI VAR"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, 1972 yılından bu yana çevre bilincinin artırılması için Çevre Haftası'nın kutlandığını söyledi. Bu sene düzenlenen etkinliklerin temasının "Hepimizin Bir Dünyası Var" olarak belirlendiğini ifade eden Çelik, "3 Haziran tarihinin Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanması sebebiyle biz de birazdan Temiz Hava için otomobilsiz bir gün diyecek ve pedallayacağız. Etkinliğimizin amacı, günlük hayatta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve çevre dostu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik etmek ve bu sayede karbon ayak izimizin azaltılmasına katkı sağlamaktır" dedi.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için pedal çeviren vatandaşlar, hem sağlıklı bir şekilde hareket etmiş oldu hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER