29 Ekim resmi tatil mi, okullar kapalı mı, özel sektöre tatil var mı?

Türkiye bu sene şanlı Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutlamaya hazırlanırken tatil planı yapanlarda araştırmalarına başladı. 29 Ekim resmi tatil mi, 28 Ekim yarım gün mü, kaç gün tatil olacak, özel sektöre tatil var mı sorularına yanıt geldi.

29 Ekim resmi tatil mi, okullar kapalı mı, özel sektöre tatil var mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Türkiye kutlamalara büyük bir coşkuyla hazırlanmaya devam ederken vatandaşlarda araştırmalara başlandı. "28 Ekim yarım gün mü, 29 Ekim resmi tatil mi, okullar kapalı mı?" sorularına yanıt aranmaya başlanmıştı. Merak edilen sorular yanıtlandı.

28 EKİM YARIM GÜN MÜ, RESMİ TATİL Mİ?

Türkiye bu sene Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutlamaya hazırlanırken hafta sonu ile birleşmesi nedeniyle 4 günlük bir tatil imkanı ortaya çıktı. 28 Ekim 2024 günü Pazartesi'ne denk gelirken Pazartesi günü açıklanan 2024 resmi tatil takvimine göre yarım gün tatil olacak. 28 Ekim 2024 Pazartesi günü yarım gün tatil olacak.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ, CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL SEKTÖRE TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Salı gününe denk gelecek. Salı günü tüm yurtta resmi tatil olacak. Böylelikle tüm yurtta 1,5 günlük resmi tatil yaşanacak. Pazartesi günü idari izin kullanan kişiler bu sayede hafta sonu tatilini de birleştirerek toplamda 4 günlük tatil yapma imkanı elde edecekler. 29 Ekim resmi tatil olduğu için özel sektör çalışanları da tatil yapacaklar. Çalışanlar ise mesai ücreti alacaklar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER