29 Ekim kutlamaları iptal mi, Cumhuriyet Bayramı konserleri olacak mı?

Türkiye dün başkent Ankara'da düzenlenen terör saldırısı ile sarsılırken ne yazık ki hain terör örgütünün saldırısında 5 vatandaşımız şehit düşmüştü. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal mi?

29 Ekim kutlamaları iptal mi, Cumhuriyet Bayramı konserleri olacak mı?

Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 5 vatandaşımız şehit düşerken yaşanan büyük acı nedeniyle Türkiye genelinde pek çok ilde planlanan 29 Ekim konserleri iptal edilmişti. Konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi de açıklama yapmış ve terör saldırısı nedeniyle yapılması planlanan konserlerin iptal edildiğini duyurdu.

29 EKİM KUTLAMALARI İPTAL Mİ, CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANACAK MI?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için peş peşe yapılan açıklamalar ile kutlama programları iptal edilmişti. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler, Kahramankazan ilçemizde gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Yapılan ilk açıklamalarda tüm etkinlikler denilerek programın iptal edildiği ifade edilirken konserlerin iptal edildiği duyuruldu. Ancak 29 Ekim kutlamaları programı kapsamında Anıtkabir'de düzenlenen resmi tören ile diğer çelenk koyma ve yürüyüş gibi gösterilerin yapılabileceği ifade edildi. Vatandaşlarda teröre karşı tek yürek olmak için yürüyüşün yapılmasını talep ederken sosyal medyada da bu yönde çok paylaşıma yer verildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER