29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde son durum! Emekliye 5000 TL verilecek mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşması ile emeklilerin bayram ikramiyesi araştırması hız kazandı. Emekliye verilecek ikramiye için Bakanlığın çalışma yürüttüğü iddia edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde son durum! Emekliye 5000 TL verilecek mi?

29 Ekim 100. yıl Cumhuriyet Bayramında emeklilere ikramiye verilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma yürüttüğü iddia ediliyor. Emekliler için ödenmesi beklenen ikramiyenin 5000 TL olması bekleniyor. Tarih yaklaştıkça vatandaşların en çok araştırılan konular arasında yer alan ikramiyenin ne zaman yatacağı merak konusu oldu.

screenshot-4.jpg

Ülkemizde her yık milyonlarca emekli ve hak sahibi, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündeme geldiği iddiaları üzerine, emeklilerin araştırmaları yoğunlaştı. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan bir açıklama gelmişti.

screenshot-3.jpg

AK PARTİ EMEKLİ İKRAMİYEDİ İÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konuyla ilgikli olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partinin Giresun İl Başkanlığında yaptığı konuşmada Bakanlığın emeklilerin taleplerini karşılama hususunda elinden geleni yaptığını ve çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Hamza Dağ sözlerine şöyle devam etti, "Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar."

640x360.jpg

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum.

Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

640x360-1.jpg

CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon emekli Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl ise farklı olarak Cumhuriyetin 100. yılı dolayısı ile üçüncü ikramiye ödemesinin gündeme geldi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlıklar yapılıyor.

Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

haberankara.com

SONRAKİ HABER