29 Ağustos yarım gün mü, tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde 29 Ağustos Perşembe’nin resmi ya da yarım gün tatil olup olmadığı merak ediliyor. Şu anda okulların tatil olması sebebi ile bu konu daha çok özel sektör çalışanlar tarafından araştırılıyor.

29 Ağustos yarım gün mü, tatil mi?

Resmi tatiller takvimi içerisinde yer alan 30 Ağustos resmi tatildir. Bu gün içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalı olur. Sadece eczaneler nöbetçi olarak hizmet verir. Onun dışında noter, hastane, sağlık ocakları kapalı kalıp, hastanelerin acil servis kısımları açıktır.

29 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

Resmi tatillerde kamu kurumları kapalı kalır. 29 Ağustos ise resmi tatiller içerisinde yer almaz. Bu sebeple 29 Ağustos Perşembe günü tam gündür. Resmi tatillerden bir gün önceki gün yarım gün olarak sayılmıyor. Bu durum sadece bayram öncesinde arefe günleri için geçerlidir.

2024 YILI RESMİ TATİLLER

2024 yılı içerisinde kalan resmi tatiller 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’dır. 2 resmi tatil de hafta içine denk gelmektedir. Bu sebeple tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile Cuma günü resmi tatil. Resmi kurumlar 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren hizmete başlayacak. 30 Ağustos öncesi 29 Ağustos ise resmi tatil kapsamına alınmadığı için yarım gün değildir. 29 Ağustos’ta tüm kurumlar tam mesaili olarak çalışacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER