28 ilde terör örgütü mensuplarına eş zamanlı Kahramanlar-43 operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Ankara'nın da aralarında bulunduğu 28 ilde eş zamanlı olarak terör örgütü mensuplarına yönelik Kahramanlar-43 adlı bir operasyon düzenlendiği bildirildi.

28 ilde terör örgütü mensuplarına eş zamanlı Kahramanlar-43 operasyonu düzenlendi

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden bölücü terör örgütü mensuplarına emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son yapılan operasyonda yakalanan örgüt mensubu kişi sayısını kamuoyu ile paylaştı.

28 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmesi ile dikkat çeken başarılı operasyon ile ilgili sosyal medya hesaplarından vatandaşlarımızı bilgilendirme amacı ile bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya "28 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen Kahramanlar-43 operasyonlarında 165 şüpheli yakalandı" dedi. Söz konusu başarılı operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesi ile gerçekleştirildiği vurgulanırken "Ankara, Antalya, Batman, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Ağrı, Kars, Kilis, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Muğla, Osmaniye, Şırnak, Tekirdağ, Rize, Siirt, ve Van başta olmak üzere ülkemizin 28 şehrinde düzenlendiği aktarıldı.

Yapılan operasyonlar neticesinde uzun süredir takip edilen ve değerlendirmeler sonucu terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı kesinleşen, kullandıkları sosyal medya hesapları üzerinden örgüt sempatizanlığı yapan, söz konusu bölücü terör örgütünün çeşitli yapılanma kollarına dahil olan toplam 165 şüpheli örgütsel dokümanlarla birlikte kıskıvrak yakalandı.

28 ilde terör örgütü mensuplarına eş zamanlı Kahramanlar-43 operasyonu düzenlendi

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Hem kırsal hem de şehirlerde ülkemize yönelik tehdit içerikli faaliyetlerde bulunan ve vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik adımlar atmaya çalışan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Emniyet güçleri yaptıkları operasyonların ülkemizin bütünlüğüne karşı hareket eden tüm örgütlerin kökünü kurutana kadar devam edeceğini belirtirken, Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı ile yapılan operasyondan bilgisi olan kullanıcılar ise operasyondan duydukları memnuniyetleri ifade ettiler. Bölücü terör örgütlerine ve yasadışı faaliyet yürüten tüm kişi ve gruplara yönelik operasyonlar ülkemizdeki tüm vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

SONRAKİ HABER