25 Aralık okullar tatil mi, kar tatili var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda kar yağışının belirli illerde yoğun bir şekilde beklendiğinin duyurulmasının ardından, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusu araştırılmaya başlandı.

25 Aralık okullar tatil mi, kar tatili var mı?

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda belli başlı illerde başlayan kar yağışı nedeniyle vatandaşların zor anlardan geçebileceği ifade edilmişti. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre lodos ve kar yağışına karşı uyarılar kapsamında dikkatli olunması gerektiğinden bahsedildi. MGM tarafından uyarıların peş peşe gelmesinin ardından ise okulların tatil olunup olunmayacağı konusunda merak edilenler artmaya başladı.

METEOROLOJİ'DEN KAR VE LODOS UYARISI!

Pek çok ilde beklenen yağış ve fırtına hakkında konuşan Meteoroloji tarafından uyarı verilen başlıca illerde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Artvin'in kuzey iç kesimlerinde Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka'da yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Uyarılara ilişkin yapılan açıklamalara göre kişilerin can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmamak için mümkün olmadıkça dışarı dahi çıkılmaması gerektiğinden bahsedildi. Bu çerçevede öğrenci ve veliler tarafından kar tatili olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

İLK KAR TATİLİ HABERİ GELDİ!

Konu hakkında öğrenci ve veliler tarafından merak edilenlerin artmasının ardından Ardahan Valiliği konu hakkında, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde eğitim-öğretime 25.12.2023 (Yarın) Pazartesi günü (1) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." şeklinde açıklamalar geldi.

Bununla birlikte diğer iller için beklenen herhangi bir kar tatili haberinin güncel olarak bulunmadığı öğrenildi.

SONRAKİ HABER