21 Aralık en uzun gece mi, en uzun gece ne zaman, hangi gün?

En uzun gecenin ne zaman yaşanacağı merak ediliyor. 21 Aralık tarihinin en uzun gece olup olmadığını merak eden vatandaşlar da araştırmalarını sürdürürken merak edilen sorularına yanıt arıyor.

21 Aralık en uzun gece mi, en uzun gece ne zaman, hangi gün?

Türkiye'de en uzun gecenin yaşanacağı tarih merak ediliyor. En uzun gecenin yaşanacağı tarih için araştırmalarını sürdüren vatandaşlar 21 Aralık tarihine girilmesiyle birlikte en uzun gecenin ne zamana, hangi tarihe denk geldiği sorguluyor.

Ekinoksla ilgilenen vatandaşlar "En uzun gece ne zaman, hangi gün? 21 Aralık en uzun gece mi, kaç saat sürüyor ve neler yaşanıyor?" sorularının cevabını merak ederken ‘’En uzun gece ne zaman, hangi gün 21 Aralık en uzun gece mi, kaç saat sürüyor ve neler yaşanıyor?'' gibi sorulara da yanıt aramaya başladı.

EN UZUN GECE NE ZAMAN?

En uzun gece 21 Aralık tarihinde yaşanacak. Kuzey yarımkürede kış gündönümü 21 Aralık Perşembe günü gerçekleşirken bu tarihten itibaren Kuzey Yarımküre’de gündüzler uzamaya Güney Yarımküre’de kısalmaya başlar. Türkiye'de de 21 Aralık'ta en uzun gece yaşanacak.

21 Aralık en uzun gece mi, en uzun gece ne zaman, hangi gün?

Bu yıl 21 Aralık Perşembe gününe denk gelirken Kuzey yarım kürede gölgelerin en uzun olduğu gündür. 21 Aralık'ta ülkemizde en uzun gece ise 15 saat 6 dakika ile Kuzey'deki Sinop'ta yaşanıyor. En kısa gece ise 14 saat ile Güney'deki Hatay'da olacak.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşandıktan sonra 23 Aralık'tan itibaren geceler kısalıp gündüzler uzamaya başlayacak. Böylelikle bu gece (21 Aralık) en uzun gece de yaşanmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER