İslam aleminde 2 önemli bayram dönemi bulunuyor. Ramazan ayı sonrasında gelen Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı olarak adlandırılan bu iki dönemde manevi duygular yoğun olarak yaşanıyor.
Nisan ayının başlarında ülkemizde dahil olmak üzere tüm İslam coğrafyasında ve dünya genelinde Müslümanlar arasında Ramazan Bayramı idrak edildi. Bu sürecin tamamlanmasının ardından gözler Kurban Bayramına çevrildi.
BAŞKAN ALİ ERBAŞ GÜNCEL RAKAMLARI DUYURDU
İmkanı olan Müslümanların farz ibadet olan kurban kesmeyi yerine getirdiği bu dönemin yaşanmasına az bir zaman kala, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığından bir açıklama geldi.
Diyanet İşleri Başkanlı Ali Erbaş bu yıl kurumlarının yurt içinde 13.500 TL, yurt dışında ise 4500 TL karşılığında vekaletle kurban kesim işlemini yerine getireceklerini söyledi.
Her yıl yüzlerce vatandaş kurbanını vekalet yoluyla kestirme seçeneğine gidiyor. Caiz olan bu yöntem ile insanlar farklı yerlerde de kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerinin ete ulaşmasına aracı oluyor. Öte yandan Kurban Bayramına az bir zaman kala kurbanlık satışlarında da hareketliliğin artması bekleniyor.