2025 Hac ön kayıt işlemleri ne zaman başlıyor, nereden yapılır?

İslam dininin farz ibadetlerinden olan Hac, vatandaşlar için büyük bir anlam ifade ediyor. Günümüzde hac ibadetinin gerçekleştirildiği toprakların Suudi Arabistan sınırları içerisinde yer alması nedeniyle oraya gitmek için belirli işlemler yapmak gerekiyor.

2025 Hac ön kayıt işlemleri ne zaman başlıyor, nereden yapılır?

Türkiye'de binlerce vatandaş imkanı el verdiği için Hac yapmak istemesine rağmen ülkemize tanınan kotadan dolayı bir kura işlemi yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Hac kurasına katılan vatandaşlardan kazanan isimler ilgili dönemde kutsal topraklara doğru yola çıkıyor.

Her yıl yapılan kura öncesi o yerlere gitmek isteyenler için önemli bir sürece girildi. 2025 yılında hacca gitmek isteyenler için ön kayıt ve kayıt işlemlerinin yarın başlayacağı öğrenildi.

Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar ya da olan kaydını kurada çıkmadığı için güncellemek isteyenler 16 Eylül'e kadar gerekli işlemleri e-devlet üzerinden yapabilecek.

2025 YILI ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Konu ile ilgili ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların merak ettiği konulardan birisi de ön kayıt işlemleri için ödenmesi gereken miktar oldu. Edinilen bilgiye göre Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'dan birisi üzerinden 750 TL ödeyenler gerekli ücreti yatırmış olacak.

Eylül ayından sonrasında asıl kayıt ve kura döneminde dair yeni bilgilendirmeler yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve dini birimler tarafından gerekli zamanda açıklamalar gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER