2024 YÖKDİL sonuçları açıklandı! YÖKDİL/1 sınav sonucu sorgulama ekranı

ÖSYM tarafından güncel olarak sınavlara dair açıklamalar devam ediyor. Kurum tarafından son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan YÖKDİL/1 sınavının sonuçları açıklandı.

2024 YÖKDİL sonuçları açıklandı! YÖKDİL/1 sınav sonucu sorgulama ekranı

Kısa adı YÖKDİL olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 25 Şubat tarihinde gerçekleştirilmiş, adaylar söz konusu sınavın ardından ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasını beklemeye başlamıştı.

ÖSYM BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Yüzbinlerce adayın merakla beklediği açıklama ÖSYM resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı. Yapılan açıklama ile bu sabahtan itibaren adayların gerekli bilgileri girerek sınav sonucunu öğrenebileceği duyuruldu. YÖKDİL/1 sınavına giren öğrenciler sınav sonucunu öğrenmek için gelişmenin detaylarını araştırmaya başladı. ÖSYM yaptığı açıklama sonucun hangi adres üzerinden nasıl bir şekilde öğrenilebileceğini duyurdu.

2024 YÖKDİL sonuçları açıklandı! YÖKDİL/1 sınav sonucu sorgulama ekranı

Yapılan bilgilendirme açıklamasında sınava giren adaylara yönelik “25 Şubat 2024 tarihinde uygulanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın(2024-YÖKDİL/1)değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına12 Mart 2024tarihinde saat11.00’den itibaren ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir” ifadeleri yer aldı.

YÖKDİL PUANI NERELERDE KULLANILIYOR?

Bu açıklamanın ardından vatandaşlar sınav sonunu öğrenmek üzere ÖSYM resmi internet sitesine giriş yapmaya başladı. 2017 yılından beri eğitim hayatında adayların girdiği sınavlar arasında yer alan YÖKDİL sınavından alınan puan yüksek lisans ve doçentlik başvuruları gibi yerlerde kullanılabiliyor. Ayrıca üniversitelerde devam eden akademik hayatlarında yükselmek isteyen akademisyenlerde dil yeterliliği için bu sınava giriyor.

SONRAKİ HABER