2024 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı, YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

2024 YKS sonuçlarının açıklanması ile beraber adayları tercih telaşı sardı. YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağı ve tercih kılavuzu ile ilgili sorular da gündemdeki yerini aldı.

2024 YKS  tercih kılavuzu yayımlandı mı, YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. 16 Temmuz Salı günü açıklanan sonuçların ardından adaylar tercih sürecine odaklandı.

YKS tercihleri için heyecanlı bekleyiş son bulurken üniversite hayali kuran milyonlarca aday, 2024 YKS'de TYT, AYT, YDT oturumlarına katılım sağladı. YKS sınav sonuçları açıklanırken ''YKS tercihleri ne zaman? 2024 YKS tercih kılavuzu açıklandı mı?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

2024 YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI, YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar tercihlerle ilgili olarak araştırmalara başladı. ÖSYM'nin YKS tercih kılavuzunu yayımlayıp yayımlamadığı merak edilirken ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında "http://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden yapılacağını duyurdu.

2024 YKS  tercih kılavuzu yayımlandı mı, YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Kılavuzun da bu tarihler arasında yayında olması beklenirken adaylar tercihlerini buna göre yapabilecek. 25 Temmuz'da başlayacak olan YKS tercihlerinin 2 Ağustos tarihine kadar devam edeceği açıklanırken tercih ücretleri ise henüz açıklanmadı.

SONRAKİ HABER