2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nereden öğrenilecek?

2024 YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı YKS'ye katılım gösteren adaylar tarafından merak ediliyor.

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nereden öğrenilecek?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını, hangi tarihte sonuçlarını görebileceklerini araştırıyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite eğitimi almak isteyen lise mezunlarının katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyor. TYT, AYT, YDT'den oluşan üç aşamalı üniversite sınavının sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Üniversite adayları büyük bir heyecanla YKS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nereden öğrenilecek?

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SONUÇLARA NEREDEN BAKILACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde YKS sınav sonuçları erişime açılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden (https://sonuc.osym.gov.tr) ulaşılabilecek. Sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek olan adayların, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile siteye giriş yapması gerekecek. Siteye giriş yapıldıktan sonra da sınav sonuçlarını öğrenebileceksiniz.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldığı için adaylar heyecanlı bekleyişini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER