2024 YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'ye katılım sağlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağına odaklandı. Sonuçların açıklanacağı tarih merak edilirken araştırmalar da başladı.

2024 YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Üniversite eğitimi almak isteyen lise mezunlarının katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları için geri sayım başlarken haziran ayında sınava giren milyonlarca üniversite adayı sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

TYT, AYT, YDT'den oluşan üç aşamalı üniversite sınavının sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. 2024 ÖSYM sınav takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olurken ''2024 YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?'' soruları da gündeme taşındı.

2024 YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 YKS sınav sonuçları için milyonlarca kişinin gözü ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. Sınav takvimine göre açıklanacağı tarih belli olan YKS'nin sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla elektronik ortam sorgulanacak.

2024 YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

YKS tercihleri ile ilgili süreç ise sonuçların açıklanmasının ardından netleşecek. YKS sınav sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde erişime açılırken sonuçlar ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilecek.

SONRAKİ HABER