2024 YKS geç başvuru nereden, nasıl yapılacak, kaç gün sürecek, YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

2024 yılında hedeflediği üniversitede bir bölüme yerleşmek isteyen adaylar YKS'ye katılım sağlayacak. YKS ile ilgili olarak başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından başvuru tarihlerini kaçıran öğrenciler için de geç başvuru şansı verilecek. YKS geç başvuruları ile ilgili olarak merak edilenler artarken yanıt aranan soruları derledik.

2024 YKS geç başvuru nereden, nasıl yapılacak, kaç gün sürecek, YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl düzenleniyor. Üniversite okumak isteyen adayların katılım sağladığı YKS ile ilgili gelişmeler gündemde yer alırken YKS başvuruları geçtiğimiz günlerde son ermişti.

2024 YKS Üniversite Sınavına girecek olan milyonlarca kişi başvurularını ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Haziran ayında uygulanacak Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları için başvuru tarihleri içerisinde başvurusunu tamamlayamayan adaylar için geç başvuru imkanı veriliyor. Bu çerçevede ‘’YKS geç başvuru nasıl yapılır, ücreti nedir, son başvuru tarihi ne zaman?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

2024 YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 YKS başvuruları 5 Mart 2024 itibariyle başladı. 7 Mart 2024 saat 23.59'da sona erecek olan YKS başvuruları ÖSYM AİS aracılığıyla gerçekleşecek.

2024 YKS geç başvuru nereden, nasıl yapılacak, kaç gün sürecek, YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

2024 YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvuru ücreti her sınav için ayrı olarak ödenecek. Başvuru sürecinde ücretlendirme 295 TL olarak belirlenirken geç başvurularda ise sınav ücreti yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek. Bu durumda YKS geç başvuru ücreti her sınav için 442,5 olarak ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER