2024 YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

6 Eylül 14.30'da başlayan YKS ek tercih işlemleri sonrasında adaylar sonuçların ne zaman belli olacağını merak ediyor. Yapılan son açıklamaya göre YKS ilk tercihler sonucunda yerleşen adaylardan 160 bini kayıt yaptırmadı.

2024 YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercihlerinde ilk yerleştirmede yerleşemeyen adaylar için ikinci ek yerleştirme tercihler başladı. 2024 YKS ek tercih süreci 6 – 11 Eylül tarihleri arasında alınacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 YKS ek tercihlerin ne zaman açıklanacağı tercih yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. Adaylar tercih sonuçlarını ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecek. İsteyen adaylar da tercihlerini ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirebilecek.

YKS EK TERCİH 2024

2024 YKS ek tercih ekranı 6 Eylül tarihinde açıldı. İlk tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen adaylar için kayıt hakkı yeniden verilecek. Adaylar 2’nci tercihlerinde istedikleri üniversiteye yerleşmeye çalışacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin web sitesi üzerinden yayınlanan son açıklamaya göre adaylar YKS’de ek yerleştirme tercihlerini 6 Eylül saat 14.30’dan itibaren yapmaya başlayacak. Tercihler 11 Eylül 23.59’a kadar devam edecek.

İLK TERCİHTE YERLEŞENLER TERCİH YAPABİLECEK Mİ?

YKS’de ilk tercihte yerleşen adayların tercih yapıp yapamayacağı merak konusu oldu. Merkezi yerleştirmede bir bölüme yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme hakkı olacak. İl tercihte bir programa yerleşen adaylar yeniden tercih yapamayacak.

YKS EK TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

YKS ek tercihlerin nasıl yapılacağı da tercih yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre YKS tercihleri yayımlanan kılavuza göre yapılacak. Adayların bu sebeple kılavuzu düzgün bir şekilde incelemesi ve bilgiler niteliğinde tercihlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Aksi durumda yanlış işlemlerde tercihler geçersiz olabilir.

Bunun yanı sıra YKS ek tercih sonuçlarının en geç eylül ayı sonunda açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER