2024 YKS ek tercih yerleştirme tarihleri belli oldu mu, ne zaman yapılacak?

Bu sene YKS'de ter döken adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklaması ile beraber herhangi bir bölüme yerleşemeyenler için de ek tercih süreci başlatılmıştı. YKS ek tercih yerleştirme tarihleri de merak konusu oldu.

2024 YKS ek tercih yerleştirme tarihleri belli oldu mu, ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını yaptı. Elektronik kayıtlar ise 21 Ağustos tarihinde sona erdi.

YKS ek tercihler için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. Bu çerçevede ''YKS ek tercih-yerleştirme en zaman, hangi tarihte yapılacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. YKS tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri gerçekleşti.

2024 YKS EK TERCİH NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) son dakika açıklaması geldi. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kaydını yaptıramayan adaylara 26 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanındığını bildirdi. YKS ek tercih tarihleri ile ilgili resmi açıklama ÖSYM'den henüz gelmedi. Ek tercihlerin ise kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlaması beklenirken açıklama da ÖSYM tarafından yapılacak. Boş kalan kontenjanlar ve alınacak öğrenci sayısı da belirlenecek. ÖSYM'nin konuya ilişkin bu hafta içinde açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER