2024 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite 2. ek tercihler başladı mı?

YKS ek tercih tarihleri merak konusu oldu. Üniversite yerleştirme sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından kayıt işlemleri yapılırken herhangi bir bölüme yerleşemeyenler de ek tercih dönemine ilişkin tarih araştırmasını sürdürüyor.

2024 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite 2. ek tercihler başladı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih tarihleri araştırılmaya devam ediyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemleri yapılırken Yükseköğretim Kurumları (YÖK), mazeret kayıt haklarının 2 Eylül'e kadar devam edeceğini duyurdu.

Bu çerçevede herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler ise 2'nci ek tercih sürecini araştırırken "2024 - 2025 YKS ek tercihler başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2024 ek tercih takvimiyle birlikte YKS 2. ek tercihlerin alınacağı ifade edilirken ''2024 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite 2. ek tercihler başladı mı?'' sorusunun yanıtı belli oldu.

YKS 2. TERCİH KILAVUZU PAYLAŞILDI MI?

YKS ek tercihlerin ne zaman başlayacağı, üniversite kayıt işlemlerinde son günlere girilmesiyle gündeme geldi.

2024 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite 2. ek tercihler başladı mı?

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını yaparken elektronik kayıtlar 21 Ağustos tarihinde sona erdi. Öğrencilere 2 Eylül'e kadar mazeret kayıt hakkı tanınırken YKS ek tercih kılavuzu henüz paylaşılmadı. Kılavuzun ÖSYM tarafından hazırlanıp yayımlanmasının ardından YKS 2. tercih kılavuzu yayımlanacak.

SONRAKİ HABER