2024 YKS başvuru ekranı nasıl açılır? YKS başvuruları için son gün

Yüzbinlerce öğrencinin merakla girmeyi beklediği Yüksek Öğretim Kurumları sınav başvuruları tamamlanmak üzere. Sınava girmek isteyen adaylar için bugün başvurular sona eriyor. Peki YKS Başvuruları nasıl yapılır? 2024 YKS başvuru ekranı

2024 YKS başvuru ekranı nasıl açılır? YKS başvuruları için son gün

Ülkemizde her yıl yüzbinlerce öğrenci sınavlara girmek için hazırlık yapıyor. Öğrenim seviyesine göre lise ya da üniversite düzeyine geçmek için sınavlara hazırlanan öğrenciler aldıkları sonuçlara göre tercihlerini yapıyor ve eğitim hayatlarının yeni kısımlarına başlıyor.

YKS BAŞVURULARI BUGÜN BİTİYOR

Bu kapsamda ülkemizde en önemli eğitim sınavları arasında görülen ve her yıl büyük oranda katılımın sağlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için önemli bir dönem bugün sona eriyor. Daha önce ÖSYM tarafından ilan edilen sınava girmek için yapılması gereken başvuru tarihi bugün sona eriyor. Son gün olması nedeniyle başvuruları kaçırmak istemeyen adaylar sınav başvurularını nereden yapacağını araştırmaya başladı.

Yapılan açıklamaya göre üniversite sınavına girmek ve eğitim hayatını sürdürmek isteyen adaylar bugün saat 23:59'a kadar başvuru yapabilecek. Söz konusu sınav için yapılacak ödeme için son gün ise yarın. Adaylar her bir sınav için 295 TL ücret ödeyecek. Adayların merakla beklediği sınav 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

SINAV BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Son gün içinde başvurusunu yapmak isteyen adaylar işlemleri nereden yapacağını araştırmaya başladı. Haziran ayında yapılacak sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Sınav ödemesi de aynı şekilde istenildiği takdirde ÖSYM sitesi üzerinden ya da daha önce açıklanan bankalardan yapılabiliyor.

SONRAKİ HABER