2024 yılında 50'nin üzerinde sınav uygulaması yapılacak

ÖSYM tarafından 2024 yılı sınav takvimi açıklanmıştı. ÖSYM'nin açıkladığı 2024 sınav takviminde önümüzdeki yıl yapılacak olan toplam sınav sayısı da belli oldu.

2024 yılında 50'nin üzerinde sınav uygulaması yapılacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 yılı sınav takvimi paylaşıldı. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre önümüzdeki yıl 50'nin üzerinde sınav yapılacağı kaydedildi.

2024'TE 50'NİN ÜZERİNDE SINAV UYGULAMASI

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "ÖSYM olarak kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürmekteyiz.2024 yılı sınav takvimimizi yayımladık, 50'nin üzerinde sınav uygulaması yapacağız. Sınavlara katılacak adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. ÖSYM olarak bizler, adaylarımızın emeklerinin karşılığını alması için buradayız, bu minvalde büyük bir titizlikle uygulamalarımızı yapacağız. Takvimde yayınladığımız sınavlara, kurumlarımızın talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da eklenecek." ifadelerini kullandı.

osym-2024.jpg

Elli yıllık kurumsal geçmişi, mevcut kapasitesi ve yetenekleriyle ÖSYM’nin uluslararası sınav merkezi konumuna geldiğini ifade eden ÖSYM Başkanı Ersoy, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Bu çerçevede 2024 yılı ÖSYM sınav takvimi de ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinde yer alıyor. Adaylar girecekleri sınavlara ilişkin başvuru ve sonuç tarihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile öğrenebiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER