2024 yılı KPSS yerleştirme takvimi açıklandı mı, adaylar ne zaman tercih yapabilecek?

2024 yılında KPSS puanı ile tercih yapıp, yerleştirme bekleyen adaylar yerleştirme takviminin açıklanacağı tarihini merak ediyor ve araştırmalar yapıyor.

2024 yılı KPSS yerleştirme takvimi açıklandı mı, adaylar ne zaman tercih yapabilecek?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonucuna göre yapılan merkezi yerleştirmelere ilişkin adaylar 2024 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi'nin ne zaman yayınlanacağını ve hangi tarihlerde tercih yapılacağı oldukça merak ediliyor ve araştırılıyor.

KPSS 2024 YERLEŞTİRME TAKVİMİ AÇIKLANDI MI? TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir süredir atama bekleyen ve kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri kapsamında, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre yapılan merkezi yerleştirmelere ilişkin 2024 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi'nin ne zaman yayınlanacağı oldukça merak ediliyor ve araştırılıyor.

ÖSYM'nin yaptığı açıklaması ile yerleştirme takvimini bekleyen ve tercih yapacak adaylar uzun zamandır yanıtı bekledikleri sorununun yanıtına ulaştı.

KPSS-1 TERCİHLERİ TEMMUZ'DA KPSS-2 TERCİHLERİ ARALIK'TA OLACAK

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 2024 KPSS-1(Lisans) yerleştirme döneminde kurumlar tarafından kadro talepleri 1 Nisan - 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında bildirilecek. Kurumlar tarafından bildirilen kadro talepleri doğrultusunda adaylar yerleştirme tercihlerini ise 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapabilecekler.

2024-2 (Önlisans) yerleştirme döneminde ise idareler kurumlar kadro taleplerini 1 Ekim-15 Kasım 2024 tarihleri arasında bildirecekler atanmayı bekleyen adaylar ise tercihlerini 19-26 Aralık 2024 tarihleri arasında yapabilecekler.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER