2024 yılı e-YDS başvuruları başladı! e-YDS İngilizce başvuru ücreti ne kadar?

Sınava girmek isteyen binlerce aday tarafından 2024 yılı için e-YDS başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu. Bu çerçevede ÖSYM tarafından bugün gerekli olan tüm başvuru detayları açıklandı.

2024 yılı e-YDS başvuruları başladı! e-YDS İngilizce başvuru ücreti ne kadar?

Bu sene e-YDS İngilizce sınavına girmek isteyen adaylar için ÖSYM tarafından yapılan son duyuruya göre başvuruların başladığı öğrenildi. Bu çerçevede başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detayların da neler olduğu oldukça merak edildi. Konu ile ilgili ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yayımladığı kılavuz ile birlikte gerekli olan tüm bilgilere yer verdi.

e-YDS İNGİLİZCE BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

Başvuruların başlaması hakkında ÖSYM tarafından yapılan duyuru şu şekildeydi;

"e-YDS 2024/2 İngilizce alanında; 11 Şubat 2024 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır. Adaylar saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

23 Ocak-1 Şubat 2024 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını, 23 Ocak 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin resmi internet adresinden yapabilecektir.

Ankara’da 4200, İstanbul’da 461, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dâhil edilecektir. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması amacıyla Deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Adaylar deneme sınavına ilgili sayfadan ulaşabilir."

SINAV BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ…

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek olan adaylar için yayımlanan kılavuzda 2024 yılında hangi tarihler aralığında sınavın gerçekleştirileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bu çerçevede tüm yabancı diller sınavlar için tarihler şu şekilde verildi;

2024 yılı e-YDS başvuruları başladı! e-YDS İngilizce başvuru ücreti ne kadar?

Kişilerin başvuru ile birlikte ödemesi gereken tutarın da 950,00 TL olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER