2024 yılı 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları belli oldu mu?

Bu sene yapılması beklenen polis alımları hakkında merak edilenler artarken alımların nasıl gerçekleşeceği hakkında bilgilendirmelerin ne zaman yayımlanacağı araştırmalar devam etti.

2024 yılı 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları belli oldu mu?

Geçtiğimiz sene İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 10 bin polis alımı yapılacağı öğrenildi. Bu yapılan açıklamanın ardından alımların ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu oldu. Başvuru hakkında 2024 yılında alımların ne zaman yapılacağı hakkında açıklama beklenmeye başladı. Peki 10 bin polis alımının ne zaman gerçekleşeceği hakkında açıklama geldi mi?

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Toplamda 10 bin polis alımın yapılması üzerine yayımlanan karar Resmi Gazete'de şu şekilde duyuruldu;

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

MADDE 1- Ekli (1) ve (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

Ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar, bu kadrolara atama yapılmasını müteakip herhangi bir şekilde boşalması halinde başka bir işleme gerek olmaksızın iptal edilmiş ve 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümünden çıkarılmış sayılır. Söz konusu kadrolardan boşalanlar, boşaldıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personeli Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.

MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2024 yılında alımların yapılacağı 10 bin polis hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından "Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." şeklinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaların ardından 2024 yılına girmemiz nedeni ile yakında açıklamanın gelebileceğinden bahsettiler.

SONRAKİ HABER