2024 yılı 10 bin polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

2024 yılında alımların gerçekleştirileceği 10 bin polis için başvuru işlemlerinin ne zaman tamamlanacağı internet üzerinde en çok arananlar arasında yer aldı.

2024 yılı 10 bin polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de duyurulan kararda toplamda 10 bin polis memuru alımı yapılacağı Kasım ayında yapılan açıklama ile öğrenilmişti. Bunun ardından başvuru yapmak isteyen kişiler için alımların ne zaman yapılmaya başlanacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Toplamda 10 bin polis alımın yapılması üzerine yayımlanan karar Resmi Gazete'de şu şekilde duyuruldu;

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

MADDE 1-Ekli (1) ve (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

Ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar, bu kadrolara atama yapılmasını müteakip herhangi bir şekilde boşalması halinde başka bir işleme gerek olmaksızın iptal edilmiş ve 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümünden çıkarılmış sayılır. Söz konusu kadrolardan boşalanlar, boşaldıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personeli Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.

MADDE 2-Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3-Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2024 yılında alımların yapılacağı 10 bin polis hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından "Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." şeklinde açıklama yapıldı. Bu nedenle de 2023 senesi sona ermeden başvuru işlemlerine başlanılmasının beklendiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER