2024 yılı 10 bin polis alımı başvuru şartları nedir, başvurular ne zaman başlayacak?

Geçtiğimiz senenin sonunda yapılan açıklama sonucunda 10 bin polis alımının yapılacağının açıklanması üzerine alımlar hakkında merak edilenler artmıştı. Bu çerçevede 10 bin polis alımının ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu oldu.

2024 yılı 10 bin polis alımı başvuru şartları nedir, başvurular ne zaman başlayacak?

Polis olmak isteyen milyonarca vatandaş tarafından 2024 yılı için alımların ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenler artmaya devam ediyor. 2023 yılının Aralık ayında yapılan açıklamalara göre bu sene için toplamda 10 bin polis memuru alımı yapılacağı ifade edilmişti. Bu çerçevede başvuruların neler olduğu ve alımların hangi tarihte yapılacağı hakkında da merak edilenler artmaya başladı. Konu hakkında hem açıklamanın ne zaman yapılacağı hem de alım için gerekli olan şartların neler olduğu da merak konusu oldu.

2024 YILINDA 10 BİN POLİS MEMURU ALIMI YAPILACAK!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonucunda toplamda 10 bin polis memuru alınacağı belirtilirken, yapılan duyuru vatandaşlara şu şekilde belirtildi;

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

MADDE 1- Ekli (1) ve (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

Ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar, bu kadrolara atama yapılmasını müteakip herhangi bir şekilde boşalması halinde başka bir işleme gerek olmaksızın iptal edilmiş ve 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki (I) sayılı Cetvelin ilgili bölümünden çıkarılmış sayılır. Söz konusu kadrolardan boşalanlar, boşaldıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personeli Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.

MADDE 2-Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yılında alımların yapılacağı 10 bin polis hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından "Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." şeklinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaların ardından 2024 yılına girmemiz nedeni ile yakında açıklamanın gelebileceğinden bahsedilirken konu hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte de başvuru şartlarının da henüz Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmadığı belirtildi.

SONRAKİ HABER