2024 Yerel seçimleri öncesi YSK'dan duyuru! Seçim yasakları başlıyor

Türkiye 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından 2024 yerel seçimlerini de tamamlayarak seçim gündeminden uzaklaşmak istiyor. Çok az bir zaman kalan seçimler ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

2024 Yerel seçimleri öncesi YSK'dan duyuru! Seçim yasakları başlıyor

Son dönemlerin en yoğun geçen yerel seçiminin yapılmasına sadece 11 günlük bir zaman kalırken seçimin olağan takvimi kapsamında yeni bir adım daha atılıyor.

Yüksek Seçim Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin genelinde yarından itibaren yerel seçimler ile ilgili yeni bir süreç başlayacak. YSK'nın yapmış olduğu bilgilendirmede yurdun tamamında 21 Mart Perşembe günü itibariyle seçim yasakları başlayacak. Seçim yasakları biterken propaganda serbestliği süreci seçimin son günlerine kadar devam edecek.

SEÇİM YASAĞI NEDİR?

YSK'nın takviminde olan ve hayata geçirilen bu adımın ardından merak edilen konusu seçim yasaklarının neler olduğu şeklinde oldu. Yarından itibaren başlayacak seçim yasakları ile süreç boyunca adayların toplu olarak sözlü propaganda yapmasına büyük ölçüde yasak getirilecek. Vatandaşlara mesaj gönderilemeyecek. Vatandaşların kullanımına açık yerlerde de sözlü propaganda yapılmasına sınırlandırılma getirilecek.

PROPAGANDA SERBESTLİĞİ 30 MART'A KADAR DEVAM EDECEK

Bu yasak döneminde ise adaylar propaganda serbestliği kapsamında çalışmalarını sürdürebilecek. Yerel seçimde vatandaşlardan oy isteme kapsamında son günlere kadar çalışmalarına devam etmek isteyen adaylar yazılı basında ilan vererek ya da kişisel web sitesi açarak propaganda yapmaya devam edebilecek.

Özellikle büyükşehirlerde sonucun merakla beklenildiği yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Aday ve parti çokluğu ile göze çarpan seçimin sonuçlarının gece saatlerinde büyük oranda belli olması bekleniyor.

SONRAKİ HABER