2024 yaz Kur'an Kursları ne zaman başlıyor?

Okulların tatil olacak olması ile beraber Kur'an kurslarının da başlangıç tarihleri merak edildi. 2024 yılında Kur'an kurlarının başlayacağı tarih ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama geldi.

2024 yaz Kur'an Kursları ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların kapanması ile beraber Kur'an Kursları başlatılıyor. Yaz Kuran kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenirken yaz tatilinde camilerde Kur’an öğrenmek isteyen çocuklar ve velileri yaz Kur’an kursu başvuru tarihini sorguluyor. Bu çerçevede ''2024 Diyanet yaz kuran kursu ne zaman başlıyor? Camilerde yaz kursu başvurusu ne zaman?'' sorusuna yanıt aranıyor.

Her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur’an kursları başlıyor.

CAMİLERDE YAZ KUR’AN KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 4 - 22 yaş arası çocuklar ve gençler için hazırlanan Yaz Kur’an Kursları Programı" da uygulanacak. Her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 1 Temmuz - 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacak. Yaz tatilinde başlayan kurslara kayıtlar, 10 Haziran - 8 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

2024 yaz Kur'an Kursları ne zaman başlıyor?

Öğrencilerde sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanan Yatılı yaz Kur’an kurslarına kayıtlar; birinci dönem için 27 Mayıs - 8 Temmuz 2024’te, ikinci dönem için 22 Temmuz - 5 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacak.

SONRAKİ HABER