2024 TBMM 29. yeni yasama dönemi hangi tarihte başlıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun çalışma dönemi ardından tatile girmişti. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa, en düşük emekli maaşı ve 9. Yargı Paketi gibi pek çok teklif Meclis'te görüşülerek kabul edilmişti. Tatile giren Meclis'in ne zaman açılacağı merak ediliyor.

2024 TBMM 29. yeni yasama dönemi hangi tarihte başlıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun çalışma dönemi ardından tatile girmişti. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa, en düşük emekli maaşı ve 9. Yargı Paketi gibi pek çok teklif Meclis'te görüşülerek kabul edilmişti. TBMM 30 Temmuz'da tatile girdi. Peki, Meclis ne zaman açılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarını tamamlayarak tatile girmişti. Yoğun gündemle TBMM'nin yeni yasama döneminde toplanacağı bildirilirken vatandaşlar da ''29. dönem ne zaman başlayacak, TBMM hangi tarihte açılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

TBMM NE ZAMAN AÇILACAK?

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve kabul edilen teklifler ise şu şekilde sıralandı;

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin kanun teklifi; fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifi, 9. Yargı Paketi, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi Genel Kurulda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM, 28. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına 1 Ekim 2023'te başlamıştı ve yoğun çalışma döneminin ardından 30 Temmuz tarihinde tatile girerek çalışmalarına ara verdi. TBMM'nin 29. dönemi, 1 Ekim Salı günü saat 15.00'de toplanacak.

SONRAKİ HABER