2024 Takdir teşekkür alanlara karne hediyesi başvuru şartları nedir?

Okulların ilk dönemlerinin bu hafta sona ermesinin ardından öğrenciler için takdir ve teşekkür alanlara özel karne hediyesi verileceği öğrenildi. Bu çerçevede hediyeden nasıl faydalanılacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

2024 Takdir teşekkür alanlara karne hediyesi başvuru şartları nedir?

Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de karne alan öğrenciler için karne hediyesi verileceği öğrenildi. Konu hakkında Başarı Teşvik Programı'nın öğrenciler için bu sene hangi tarihler arasında verileceğine yönelik merak edilenler artmaya başladı. Özellikle de verilecek olan bu karne hediyesi hakkında verilecek olan tutarların belirlendiği ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Öğrenciler için verilecek olan karne hediyesi hakkında geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında başarı elde eden ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğrenim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz" şeklinde açıklamalara yer verilmişti.

Bu sene de karne hediyesinin ne kadar verileceği ve başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında da merak edilenler artmaya başladı.

ÖĞRENCİLERE KARNE DESTEĞİ ÖDEME DETAYLARI BELLİ OLDU!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından 2024 yılında öğrenciler için destek ödeme tutarlarının ne kadar olacağı da araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede yapılacak olan ödeme tutarları şu şekilde verildi;

· Devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin %60’ı kadar (10.200 TL)

· Dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi

· YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği

· Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Karne desteği almak isteyen kişiler için bu sene başvuruların ne zaman alınmaya başlayacağı ve başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu hakkında resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı.

SONRAKİ HABER