2024 Şubat Celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yeri sorgulama ekranına nasıl bakılır?

Askere gidecek erkek vatandaşların merakla beklediği 2024 Şubat celbi askerlik yerleri açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında sonuçlara nereden bakılacağı merak konusu oldu. 2024 Şubat celbi askerlik sorgulama ekranına nereden bakılır? Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik sınıflandırma sonuçları nasıl öğrenilir?

2024 Şubat Celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yeri sorgulama ekranına nasıl bakılır?

20 Yaşına gelen her Türk erkeğinin yapmak zorunda olduğu askerlik görevi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından dönem dönem vatandaşları bilgilendirmeye yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. Yaşı geldikten sonra gerekli işlemleri yapıp sağlık muayenesi olan vatandaşlar askerlik yerlerinin açıklanmasını bekliyor.

Aranılan şartları karşılayabilme durumlarına göre subay/astsubay adayı olan ya da askerliğini er olarak yapacak vatandaşların günlerdir beklediği haber sonunda gerçekleşmiş ve askerlik yerlerinin sonuçlarının açıklanacağı tarih olarak 1 Şubat 2024 tarihi işaret edilmişti. Yapılan bu açıklamanın ardından 1 Şubat tarihinin gelmesi ile beraber on binlerce asker adayı görev yerlerini öğrenmek için resmi açıklamanın yapılmasını beklemeye koyulmuştu.

2024 Şubat Celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yeri sorgulama ekranına nasıl bakılır?

2024 ŞUBAT CELP DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Merakla beklenen açıklama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığın resmi iletişim kanalları üzerinden yapılan açıklamada “Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz” denildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşlar internet üzerinden askerlik yerlerinin neresi olduğunu öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Günümüzde bir çok devlet işleminin açıklandığı yer olan ve vatandaşların oturdukları yerden hizmetlerden yararlanabildiği e-Devlet uygulaması üzerinden askerlik yerleri öğrenilebiliyor. Şubat celp dönemi askerlik yerleriniÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER