2024 Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Uzun süredir pek çok vatandaş tarafından merakla beklenen sağlık personeli alımlarının bu sene ne zaman saat kaçta gerçekleştirileceği hakkında merak edilenler artmaya başladı.

2024 Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Atama bekleyen milyonlarca sağlık çalışanı tarafından beklenen açıklama geçtiğimiz sene Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Gelen açıklamalara göre bakanlık bünyesinde toplamda 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceği öğrenilmişti. Bu kapsamda hangi kadrolar için kaç kişilik alımların gerçekleştirileceği ve başvuru yapacak olan vatandaşların sağlaması gereken şartların neler olduğu hakkında da merak edilenler artmaya başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Duyuru kapsamında alımı yapılacak olan 27 bin personel hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kimlerin alınacağı ve başvuruların hangi kadrolar üzerinden yapılacağına dair bilgilendirmeler yapıldı. Bu kapsamda yapılan açıklama şu şekilde verildi;

“Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2024 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

KADROLAR BELLİ OLDU!

Toplamda 27 bin personel alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen duyuru kapsamında hangi kadrolara kaç kişinin alınacağı şu şekilde verildi;

Diyetisyen - 1
Ebe - 9
Hemşire - 2
Sağlık Memuru - 25
Sağlık Teknikeri - 1
Tabip - 3 bin 498
Uzman Tabip - 23 bin 464

2024 Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 yılının Aralık ayında yapılan duyuruya göre toplamda 27 bin kişinin alınacağı sağlık personeli kadrolarına başvuru yapmak isteyen kişiler için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu sene kesin olarak yapılacağı bilinen bu alımlar hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından açıklamanın yayımlanmasının hemen ardından sizlerle paylaşacağız.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER