2024 Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

İslam alemi, 2024 yılında ilk orucun hangi tarihte tutulacağını merak ediyor. İlk sahura kalkılacak gece merak konusu olurken Ramazan Bayramı'nın da hangi tarihte idrak edileceği merak edildi.

2024 Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

İslam alemi için anlamı büyük olan Ramazan ayı için araştırmalar başladı. Ramazan ayının hangi tarihte başlayacağı ve ilk orucun ne zaman tutulacağı merak edilirken aynı anda pek çok soruya yanıt aranmaya başladı. Ramazan ayının başlayacağı tarih için geri sayıma geçilirken ‘’2024 Ramazan ayı ne zaman, ilk oruç hangi tarihte tutulacak, Ramazan Bayramı ne zaman?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

Ramazan ayı araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde özel bir yere sahip olan Ramazan ayı içerisinde İslamın beş şartından biri olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. Bu çerçevede ‘’2024 Ramazan ayı ne zaman, ayın kaçında?'' gibi sorulara yanıt aranıyor.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı için araştırmalar arttı. Üç aylara girilmesi ile birlikte Ramazan ayının başlayacağı tarih ve ilk sahur ve iftar vakitleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İlk orucun hangi tarihte tutulacağı merak konusu olurken bir yandan da dini günler takvimi merak ediliyor. 2024 yılında Ramazan ayı, 11 Mart tarihinde başlayacak. 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece ilk sahura kalkılacak ve ilk iftar 11 Mart akşamı yapılacak.

2024 Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

2024 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili

12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı

6 Şubat Salı: Miraç Kandili

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Arefe

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı

15 Haziran Cumartesi: Arefe

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı

7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı

16 Temmuz Salı: Aşure Günü

14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili olarak idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan bu tarihler vatandaşların bilgisine sunulurken Ramazan ayı da 9 Nisan Salı günü sona erecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER