2024 Ramazan ayı ne zaman bitecek, en son ne zaman oruç tutulacak?

Ramazan ayının gelişi ile beraber merak edilen pek çok konuya yanıt aranmaya başladı. 11 Mart tarihinde idrak edilemeye başlanan Ramazan ayının ne zaman sona ereceği merak edilirken Diyanet İşleri Başkanlığının takvimi de merak edildi.

2024 Ramazan ayı ne zaman bitecek, en son ne zaman oruç tutulacak?

İslam alemi için anlamı büyük olan Ramazan ayı 11 Mart tarihinde başladı. Müslümanlar için mübarek Ramazan ayının oruç ibadeti yerine getirilmeye devam ederken şimdilerde Ramazan ayının ne zaman sona ereceği araştırılıyor. Bu çerçevede vatandaşlar, ‘’Ramazan ayı ne zaman bitiyor, son oruç ne zaman, hangi tarihte tutulacak?' sorularına da yanıt arıyor.

2024 yılı Ramazan ayının sona ereceği tarih merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığının duyurduğu Ramazan ayı tarihleri belli olurken vatandaşın merak ettiği soru da yanıt bulmuş oldu.

2024 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

2024 yılının Ramazan ayı 11 Mart tarihinde başladı. Bugün ilk sahur ve ilk iftar vakitleri araştırılırken İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayının sona ereceği, ardından Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği tarih sorgulanıyor.

2024 Ramazan ayı ne zaman bitecek, en son ne zaman oruç tutulacak?

2024 yılı Ramazan ayının son orucu 9 Nisan tarihinde tutulacak ve Ramazan ayı böylece sona erecek. 10 Nisan 2024 tarihinde ise Ramazan Bayramı idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 10 -11 -12 Nisan olmak üzere toplamda 3 gün sürecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER