2024 Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç hangi tarihte tutulacak?

İslam alemi gelecek yıl tutacakları oruç için şimdiden araştırmalarına başladı. Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve sona ereceği merak edilirken diyanet İşleri Başkanlığı'nın da konuyla ilgili açıklama yapıp yapmadığı araştırılmaya devam ediyor.

2024 Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç hangi tarihte tutulacak?

Müslüman alemi her yıl oruç ibadetini yerine getirmek üzere Ramazan ayını bekliyor. Ramazan ayında oruç tutacak olan İslam alemi, 2024 yılında hangi ay içerisinde oruç tutulacağını merak ediyor. Yeni yılda Ramazan ayının Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği tarihler sorgulanmaya devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konu hakkında söyledikleri merak edilirken vatandaşlar, ''2024 yılı Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihte oruç tutulacak?'' sorularına da yanıt aranıyor.

2024 RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

2024 yılına girilmesine kısa bir süre kala yeni yıl hakkında merak edilen konulardan biri de Ramazan ayının denk geldiği tarihler oldu. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayı hakkında vatandaşlar ''Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı hangi tarih aralığında, kaç gün idrak edilecek?'' sorularına yanıt arıyor. Ramazan ayı için araştırmalar devam ederken her yıl idrak edilen fakat farklı tarihlere denk gelen Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı için tarih araştırmaları sürüyor.

2024-ramazan-ayi-ne-zaman-baslayacak-ilk-oruc-hangi-tarihte-tutulaca.jpg

Müslümanlar için ibadet dolu bir ay olan Ramazan ayında oruç tutmak farz olarak kabul edilirken Ramazan ayı sonrasında da Bayram günleri idrak ediliyor. Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan 2024 Salı günü sona erecek.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı toplam üç gün sürecek.

1. GÜN: 10 Nisan 2024 Çarşamba
2. GÜN: 11 Nisan 2024 Perşembe
3.GÜN: 12 Nisan 2024 Cuma günü olacak. Hükümetin ise tatil süresini uzatacak bir karar alıp almayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER