2024 Ramazan ayı ilk sahur ne zaman, Ankara iftar ve sahur saatleri ne zaman?

İslam alemi için rahmet ve bereket ayı olarak kabul edilen Ramazan ayı hakkında yapılan merak edilenlerin artmasının ardından ilk sahura ne zaman kalkılacağı açıklandı.

2024 Ramazan ayı ilk sahur ne zaman, Ankara iftar ve sahur saatleri ne zaman?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi! Müslümanlar için en kutsal ay olarak kabul edilen bu Ramazan'da Ankara'da yaşayan vatandaşlar tarafından ilk sahurun ne zaman olacağı, iftar saati gibi konular da merak edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan imsakiye ile birlikte sahur ve iftar saatlerinin belirlendiği öğrenildi.

RAMAZAN AYI İLK SAHUR NE ZAMAN?

Her sene olduğu gibi bu sene de Müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ve heyecan ile karşılanan Ramazan ayı için yalnızca 1 gece kaldı. Yapılan açıklamalara göre bu sene ilk oruç için 11 Mart 2024 tarihinde sahura kalkacağımız belirtildi.

2024 ANKARA SAHUR VE İFTAR SAATLERİ AÇIKLANDI!

Bu sene Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler tarafından Ankara için 2024 yılı imsakiye internet üzerinde en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Ramazan ayının ilk gününde Ankara ili için sahur ve iftar saatleri şu şekilde verildi;

Ramazan Ayı 1. Günü 11 Mart Pazartesi Ankara İmsakiye

İmsak = 05:36

Güneş = 06:59

Öğle = 13:04

İkindi = 16:21

Akşam = 18:58

Yatsı = 20:16

Yapılan bu açıklamalara göre oruç tutacak olan kişiler 11 Mart saat 05:36'da sahura kalkarken, 08:58'de ise oruçlarını açacaklar.

SONRAKİ HABER