2024 ÖSYM YKS eğitim bilgileri güncellemesi nedir, nasıl yapılır?

Ülkemizde milyonlarca öğrenci Haziran ayının başında eğitim hayatlarının en önemli sınavlarından birisine girmişti. Öğrenciler girdikleri sınavın ardından sonuçların açıklanmasını beklerken ÖSYM yeni ve önemli bir duyuru yaptı.

2024 ÖSYM YKS eğitim bilgileri güncellemesi nedir, nasıl yapılır?

Söz konusu sınav 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılmıştı. Gerçekleşen sınava milyonlarca öğrenci girmiş, sonuçların açıklanacağı tarih olarak ise 17 Temmuz tarihi işaret edilmişti. Sınavların üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesinin ardından yapılan yeni açıklamada sınava giren adayların eğitim bilgilerini güncellemesi için gerekli sürecin başladığı ifade edildi.

YKS sınavına giren adayların zorunlu olarak yapması gereken işlemin son tarihi olarak 28 Haziran belirdi. Sınavda ter döken adaylar ÖSYM aday işlemleri sistemleri üzerinden gerekli adımları takip ederek güncelleme işlemini yapabiliyor.

ÖSYM EĞİTİM BİLGİLERİNİ GÜNCELLEME EKRANI

Sınava giren adaylar ilk olarak ÖSYM internet sitesi üzerinden aday işlemleri sistemine giriyor. https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresi üzerinden adaylar kendilerinin değerlendirme ve sınav yerleştirmesi sürecinde kullanılmasını istediği bilgileri bu site üzerinden seçiyor ve onaylayıp gönderiyor.

Bu işlem öğrencinin sınav puanının belli olmasında büyük önem arz ediyor. ÖSYM 28 Haziran'da tamamlanacak sürecin ardından adayların onayladıkları eğitim bilgilerini baz alarak puanları belirliyor. Bugün itibariyle başlayan ve 4 gün boyunca açık kalacak sistemde büyük bir yoğunluk yaşanması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER