2024 MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Başvuru ücreti ne kadar, nasıl yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 2024 yılı için alımların Ocak ayında gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu çerçevede başvuru detayları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

2024 MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Başvuru ücreti ne kadar, nasıl yapılır?

2024 yılı için Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre alımların yapılacağı ifade edildi. Bu konu hakkında başvuru yapmak isteyen kişiler için sağlanması gereken şartlar ve detaylar merak konusu oldu.

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY ALIMLARINA BAŞLADI!

ÖSYM tarafından Ocak ayı için yapılan açıklamalarda "2024-2025 eğitim-öğretim yılında Millî Savunma Bakanlığınca 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askerî öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, ÖSYM tarafından 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) yapılacaktır." şeklinde ifadeler ile alımlar için sınav yapılacağı öğrenildi.

MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde alımların ne zaman sona ereceği ve sınavın nasıl tamamlanacağı hakkında resmi bilgilendirmeler şu şekilde yapıldı;

1.1. Sınava başvurular, 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında alınacaktır.
1.2. Sınav, 3 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır.
1.3. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.
1.4. Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim
kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.
1.5. Sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılır. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınav sonuçlarından doğan hakları geçersiz sayılacaktır. İlgili yasal mevzuat ile bu kılavuzda belirtilen hususlara aykırı hareket edilmesinden kaynaklanabilecek sorun ve sorumluluklar adayın kendisine aittir.
1.6. Adayların başvuru işlemine geçmeden önce mutlaka bu kılavuzu dikkatlice okumaları/incelemeleri gerekmektedir.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin başvuru için 295,00 TL ödeme yapması gerektiği belirtildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlanması gerektiği yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

SONRAKİ HABER