2024 MSB Sözleşmeli Er başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından on binlerce vatandaşın merakla beklediği açıklama yapıldı. MSB 2024 Yılı Sözleşmeli Başvurularını açıkladı. 2024 yılı Sözleşmeli Er Başvuruları nereden yapılır ve nasıl yapılır sorularının cevabı verilmiş oldu.

2024 MSB Sözleşmeli Er başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Ülkemizin en önemli güçlerinden olan TSK için bugün önemli bir duyuru yapıldı. On binlerce gencin umutla ve merakla beklediği Sözleşmeli Er başvuruları ile ilgili beklenen haber sonunda geldi.

Bizzat Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yapılacak olan alıma ait çok önemli detaylar paylaşıldı. Söz konusu açıklamanın ardından vatandaşlar sorularını cevaplandırmak için araştırmaya koyuldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Sözleşmeli Er alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başvuruların nereden yapılacağı ve ne zamana kadar yapılacağı gibi detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

2024 MSB Sözleşmeli Er başvuruları nereden, nasıl yapılır?

2024 SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı paylaşımda “Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 yılı 2024/1 Dönemi Sözleşmeli Er Temin Faaliyeti başvuruları, 11 Şubat 2024 tarihine kadar http://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden devam etmektedir” denildi. Söz konusu duyurunun ardından Sözleşmeli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar ise hızlı bir şekilde paylaşılan adrese girip işlemlerini tamamlamaya başladı.

2024 MSB Sözleşmeli Er başvuruları nereden, nasıl yapılır? - Resim : 2

2 haftalık bir süre boyunca devam eden başvuruların ardından ilgili kurumların resmi duyuruları ile sürecin bir sonraki aşamalarına geçilmesi bekleniyor. Söz konusu süreçleri başarı ile tamamlayan vatandaşlar 7 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sınıfına göre eğitimler alıyor.

SONRAKİ HABER