2024 MEB ortak sınav tarihleri ve soru dağılımları belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen ortak sınav tarihlerine ilişkin merak edilenler artıyor. Okullarda ikinci dönem ortak sınav tarihleri araştırma konusu olmaya devam ederken ayrıntıları derledik.

2024 MEB ortak sınav tarihleri ve soru dağılımları belli oldu mu?

Okullarda ortak sınav tarihleri için geri sayım başladı. Ortak sınav tarihleri araştırma konusu olurken öğrenci ve veliler bu tarihleri araştırıyor. Ortak sınavlar için geri sayım başlarken Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ülke genelinde 6'ıncı ve 9'uncu sınıflar için ortak sınav yapılacağını bildirmişti.

Okullarda 2'nci dönem ortak sınavları için MEB tarafından tarihlerin belirlendiği öğrenilirken ‘’MEB ortak sınavlarda konu ve soru dağılımı nasıl olacak, 2024 ortak sınav tarihleri belli oldu mu?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

MEB tarafından yapılacak olan ortak sınavlara ilişkin tarih araştırması devam ediyor. Öğrenciler, ‘’2. dönem 1. ortak sınavlar ne zaman yapılacak?'' sorusuna yanıt ararken Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav tarihlerini duyurdu.

2024 MEB ortak sınav tarihleri ve soru dağılımları belli oldu mu?

6'ıncı ve 9'uncu sınıf öğrencileri için uygulanacak olan ortak sınavlar Türkçe, Türk Dili ve edebiyatı ve matematik derslerinden oluşurken 6'ıncı sınıf Türkçe ile 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü yapılacak. 6'ıncı sınıf matematik ile 9'uncu sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER