2024 Mazerete bağlı öğretmen ataması sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde çalışan öğretmenler için bazı dönemlerde yer değiştirme yapıyor. Öğretmenler özel nedenlerden dolayı MEB'e başvuru yaparak farklı bir şehirde mesleğini sürdürme talebinde bulunuyor.

2024 Mazerete bağlı öğretmen ataması sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı

Öğretmenler farklı şehirlere atanmalarından dolayı kimi zaman özel problemler yaşıyor. Evli öğretmenlerin eşlerinden farklı şehirlerde oluşu, sağlık ya da güvenlik gibi sorunlardan dolayı yer değiştirme durumları yaşanıyor.

ÖZEL SEBEPLERDEN DOLAYI BU HİZMET VERİLİYOR

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde mazerete bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenler için talep toplamaya başlamıştı. Sürecin tamamlanmasının ardından öğretmenler MEB'den gelecek açıklamayı beklemeye başlamıştı.

Öğretmenlerin günlerdir beklediği gelişme akşam saatlerinde yaşandı. MEB resmi internet sitesi üzerinden il içi ve iller arası mazerete bağlı atamaların sonuçlarının belli olduğunu duyurdu.

MEB BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Millî Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçları açıklandı" ifadelerine yer verildi.

MEB tarafından açıklanan atamaların sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Açıklamanın devamında yer değişimi yapılmayan öğretmenler için farklı bir çalışma yapılmasının gündemde olduğu ifade edildi. Haberin ardından öğretmenler istedikleri yere yerleşip yerleşemediklerini öğrenmek adına araştırma yapmaya başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER