2024 Mart ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatırılacak?

Her ay olduğu gibi bu ayda da hesaplara yatırılması beklenen aile destek ödemelerine ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından bakanlıktan açıklama geldi.

2024 Mart ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatırılacak?

Dar gelirli aileler için geçtiğimiz senelerden bu yana devam eden Aile destek ödemesi hakkında Mart ayına ilişkin merak edilenler artmaya başladı. Her ayın belirli günleri arasında vatandaşların hesaplarına aktarılan aile destek ödemelerinin bu ay yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu.

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA YATIRILDI MI?

Önceki aylarda olduğu gibi bu ay içerisinde de aile destek ödemeleri hakkında merak edilenler artmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlar için verilen ücretler hakkında bu ay henüz bir duyuru yayımlanmadı. Bu çerçevede ise henüz ödemelerin hesaplara aktarılmadığı belirtildi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Her ay dar gelirli vatandaşlar için yapılan ödemelerin miktarları da merak konusu olmuştu. Bu çerçevede ödeme tutarları ise şu şekilde duyuruldu;

- Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL ve altında olan haneler için aylık 1250 TL ödenir.
- Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL’nin üzerinde olup 911,15 TL ve altında olan haneler için aylık 1100 TL ödenir.
- Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 911,15 TL’nin üzerinde olup 1372,30 TL ve altında olan haneler için aylık 950 TL ödenir.
- Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 1372,30 TL’nin üzerinde olup 1833,45 TL’den az olan haneler için aylık 850 TL ödenir.

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Mart ayında da bakanlık tarafından ödemelerin ayın 15'inden itibaren yatırılacağı ifade edildi.

Bununla birlikte hala başvuru yapmamış olan kişilerin ise başvuru yapmak istediklerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden e-Devlet girişi ile birlikte gerekli olan şart ve evrakları sağlaması halinde tüm işlemlerini halledebilecekleri belirtildi.

SONRAKİ HABER