2024 LGS 2. tercihler ne zaman, lise ek yerleştirme nasıl yapılacak?

MEB tarafından LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. LGS tercih sonuçları için geri sayım sona ererken adaylar ek yerleştirme için başvuru tarihlerini sorgulamaya başladı.

2024 LGS 2. tercihler ne zaman, lise ek yerleştirme nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları son dakika olarak açıklandı. LGS tercih sonuçları açıklanırken bu kapsamda öğrenciler "2024 LGS 2. tercihler ne zaman, lise ek yerleştirme nasıl yapılacak?" sorusunun yanıtını sorgulamaya başladı.

LGS 2. tercih tarihleri takvimi araştırılıyor. 17 Haziran itibarıyla sona eren tercihlerin ardından sonuçların açıklanması sonrası herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrencilere ikinci bir şans tanınacak. Bu kapsamda öğrenciler "LGS 2. tercih ne zaman?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

2024 LGS 2. tercihler ne zaman, lise ek yerleştirme nasıl yapılacak?

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran tarihinde düzenlendi. Sonuçların 28 Haziran'da açıklanmasının ardından tercihler alınmaya başladı ve yerleştirme sonuçları 22 Temmuz tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edildi.

LGS 2. tercih tarihleri; 29 Temmuz - 2 Ağustos 2024 olarak belirtildi. Öğrenciler, 2 Ağustos tarihine kadar 2. tercihlerini tamamlayabilecek.

SONRAKİ HABER