2024 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak, burs kredi burs başvurusu ne zaman 2025?

Üniversite öğrenimi almaya hak kazanan milyonlarca öğrenci KYK yurt sonuçları ve KYK kurs / kredi başvurusu için yapılacak olan açıklamaları bekliyordu.

2024 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak, burs kredi burs başvurusu ne zaman 2025?

Üniversitede okumaya hak kazanan milyonlarca öğrenci için KYK yurt başvurusu sona ermiş, gözler gelecek olan sonuç açıklamasına çevrilmişti. KYK yurt sonuçları için geri sayım hızlanırken öğrenim kredisi ve burs başvurusu için de tarihin açıklanması bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan ilk açıklamada KYK yurt sonuçlarının ilan edilmesi, sonraki duyuruda ise burs ve kredi başvurularının başlaması bekleniyor.

2024 KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi Yurt Kurumu KYK tarafından hizmet veren yurtlara kayıt olmak isteyen öğrenciler için yurt başvuru ekranı 24 Ağustos tarihinde kapatılmıştı. Bu tarihe kadar başvuru işlemlerini tamamlayan ve KYK yurtlarına girmek için başvuru şartlarını taşıyan adaylar sonuçları beklemeye başlamıştı. Geride bıraktığımız sene KYK yurt sonuçları 13 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Başvuru tarihinin sona ermesinin ardından 11 gün sonra açıklanırken bu sene de 4 - 13 Eylül tarihileri arasında açıklanması bekleniyor.

2024 - 2025 KYK KREDİ / BURS BAŞVURUSU HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK kredi ve burs başvurusu geride bıraktığımız sene 12 - 19 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilmişti. Bu nedenle bu senede KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının Ekim ayında yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER