2024 KYK yurt başvuruları ne zaman sona erecek, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, üniversite öğrencileri için yurt başvurularının başladığını açıkladı. yapılan açıklamanın ardından başvuruların ne zaman sona ereceği de ilk araştırılan konular arasında yer aldı.

2024 KYK yurt başvuruları ne zaman sona erecek, ücretli mi?

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu yıl da milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşti. YKS'nin ardından tercihler yapılırken yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile barınma ihtiyacı ortaya çıkan öğrenciler de Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sunulan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularını takip etmeye başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yükseköğrenim öğrencileri için GSB Yurt başvurularının başladığını bildirdi. KYK yurt başvurularının alınmaya başlaması ile beraber 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları için araştırmalar da başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu.

2024 KYK YURT BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE SONA ERECEK?

2024 - 2025 akademik yılı için üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için yurt başvuruları alınmaya başladı.

2024 KYK yurt başvuruları ne zaman sona erecek, ücretli mi?

Başvuruların 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli olarak değerlendirileceği ifade edilirken başvuru sahiplerinin yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit edilecek. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin beyan ettiği bilgilerin doğruluğu incelenecek.

Öğrenciler, GSB Yurt başvurularını 24 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek. Başvuru için herhangi bir ücret ödenmeyecek.

SONRAKİ HABER