2024 KYK bursu ne kadar oldu, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada KYK burs ücretlerinin arttığını duyurdu. KYK burslarının arttığının açıklanması ile birlikte öğrenciler de gözlerini KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi.

2024 KYK bursu ne kadar oldu, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite eğitimi alan öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs için başvurularını tamamladı. KYK burs başvurularının sona ermesi ile birlikte gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanması beklenirken öğrenciler bir taraftan da ''KYK burs ücretleri ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK burs ücretlerinde artışa gittiklerini Kabine Toplantısı sonrası açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından başvuru sonuçları ve güncel KYK burs ücretleri merak edildi.

2023 - 2024 YENİ KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK burs başvuru sonuçları için gözler GSB'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Ekim ayı içerisinde alınan başvuruların ardından öğrenciler KYK burs başvuru sonuçları için beklemeye başladı. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 - 2024 KYK burs ücretlerini açıkladı. Buna göre,

  • KYK burs ücretleri Lisans ve Ön Lisans öğrencileri için bin 250 liradan 2 bin liraya,
  • Yüksek Lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya,
  • Doktora öğrencileri için ise 3 bin 750 liradan 6 bin liraya yükseltildi.

2024-kyk-bursu-ne-kadar-oldu-basvuru-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak.jpg

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için KYK tarafından burs ödemesi yapılıyor. Başvuruları sonucunda geri ödemesiz yani karşılıksız olarak adlandırılan bursu almaya hak kazanamayan öğrencilere geri ödemeli kredi seçeneği sunuluyor. Krediden faydalanmak isteyen öğrenciler de burs ödemesi ile aynı miktarda ödeme almaya hak kazanıyor. KYK burs başvuruları bu yıl 12 - 19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alındı. KYK burs başvuru sonuçları henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz yıllar düşünüldüğünde kasım ayı içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER