2024 KPSS'siz PTT personel alımı ne zaman, başvuru şartları nedir?

Son günlerde PTT tarafından personel alımının gerçekleştirileceği konusunda iddiaların gündeme gelmesinin ardından konu hakkında merak edilenler en çok araştırılanlar arasında yer aldı.

2024 KPSS'siz PTT personel alımı ne zaman, başvuru şartları nedir?

Her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında PTT tarafından yapılması beklenen personel alımlarının başlayıp başlamadığı yer aldı. Bu çerçevede iddiaların gerçek olup olmadığı konusunda araştırmalar başladı.

2024 PTT PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu konuda her ne kadar sosyal mecralarda iddialar gündeme gelse de PTT tarafından henüz açıklama gelmedi. Konu hakkında en net bilgi PTT tarafından yapılacağı için henüz personel alımlarının başlamadığı söylenebilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Vatandaşlar tarafından bu konuda en çok merak edilen konular arasında PTT'ye girebilmesi için gerekli olan şartlar yer aldı. Bu kapsamda gerekli olan şartlar ise şu şekilde verildi;

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) Belirtilen suçlardan mahkûm olmamak.

d) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, akıl hastalığı bulunmamak.

e) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

g) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.

Konu hakkında gelişmelerin yaşanmasının ardından sizler ile paylaşacağız.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER