2024 KPSS önlisans tarihleri! KPSS önlisans ne zaman, başvuru ve sınav tarihleri nedir?

Kamu kurumlarında çalışmak üzere ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ön lisans oturumda ter dökecek olan ön lisans öğrencileri ve mezunları tarih araştırmasına başladı. KPSS ön lisans başvuru ve sınav tarihlerini merak eden adaylar için detayları derledik.

2024 KPSS önlisans tarihleri! KPSS önlisans ne zaman, başvuru ve sınav tarihleri nedir?

Kamu kurumlarında çalışmak yani memur olmak isteyen adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ter döküyor. KPSS puanı ile devlet kurumlarına atanmak isteyen milyonlarca aday KPSS Lisans oturumunun sona ermesinin ardından ''KPSS ön lisans sınavı ne zaman yapılacak? KPSS ön lisans başvuru ve sınav tarihleri nedir?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

KPSS ön lisans sınavı için araştırmalar başladı. ÖSYM tarafından uygulanan KPSS oturumlarından biri olan ön lisans için araştırmalar başlarken ön lisans oturumu için başvuru ve sınav tarihi merak ediliyor.

2024 KPSS ÖNLİSANS NE ZAMAN?

KPSS ön lisans sınavı iki yılda bir uygulanıyor. Dolayısıyla geçtiğimiz yıl yapılan KPSS ön lisans sınavı 2023 yılı içerisinde yapılmayacak. 2024 yılında KPSS ön lisans başvuruları alınacak ve sınav uygulanacak.2024 yılına ait ÖSYM takvimi belli olmadığı için henüz KPSS ön lisans oturumu için yapılacak olan KPSS tarihi de bilinmiyor. Detaylar 2024 yılında ÖSYM tarafından açıklanacak akademik takvim ile belli olacak. Bu kapsamda yeni yılın gelmesi beklenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER