2024 KPSS Ön Lisans sınavına kaç kişi başvurdu?

KPSS Ön Lisans sınavına başvuru yapan adaylar, sınava kaç kişinin başvurduğunu merak ediyor. KPSS Ön Lisans sınavına başvuru yapan adayların sayısına dair bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken ÖSYM açıklamaları da takip ediliyor.

2024 KPSS Ön Lisans sınavına kaç kişi başvurdu?

Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılım sağlıyor. 2 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olanlar da KPSS'nin Ön Lisans oturumlarına katılma hakkı elde ederken 2024 yılına ilişkin KPSS Ön Lisans oturumu için başvurular da alındı.

KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül Pazar günü 81 il ve Lefkoşa'da yapılacak. Toplamda 135 sınav merkezinde düzenlenecek olan sınav ile ilgili ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yazılı açıklama yaptı. Ersoy, KPSS Ön Lisans sınavına kaç kişinin başvurduğunu duyurdu. Açıklamanın ardından adaylar, ''2024 KPSS Ön Lisans kaç kişi girecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

2024 KPSS ÖNLİSANS KAÇ KİŞİ GİRECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans oturumuna başvuran adayların sayısını duyurdu. 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavda toplam 164 bin 53 görevli yer alacakken ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, sınava 1 milyon 205 bin 899 adayın başvurduğunu duyurdu.

2024 KPSS Ön Lisans sınavına kaç kişi başvurdu?

Prof. Dr. Ersoy'un yaptığı yazılı açıklamada "KPSS Ön Lisans uygulamasına 1 milyon 205 bin 899 aday başvurdu. Sınav için 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanılacak. Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak sınavda, adaylara genel yetenek ile genel kültür testleri uygulanacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler" ifadesine yer verdi. Bu çerçevede sınava 1.205.899 adayın katılım sağladığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER