2024 KPSS ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

ÖSYM'nin 2024 sınav takvimi belli oldu. ÖSYM takvimi ile KPSS detayları merak edildi. ÖSYM'nin KPSS'nin başvuru ve sınav tarihini açıklaması ile birlikte adayların merak ettiği tarihleri derledik.

2024 KPSS ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 yılı takvimi açıklandı. Son dakika olarak açıklanan takvimle birlikte Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında detaylar merak konusu oldu. KPSS başvuru ve sınav tarihine ilişkin ise adaylar araştırmalarına şimdiden başladı.

ÖYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, resmi internet sitesi üzerinden yayımladıkları 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre KPSS'nin yapılacağı tarihi açıkladı. Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar, ''2024 KPSS ne zaman yapılacak, başvurular ne zaman alınacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı. ÖSYM'nin 2024 yılı içerisinde yapılacağı sınavlara ilişkin başvuru ve sınav tarihleri duyuruldu.

2024 KPSS TAKVİMİ BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) takvimine ilişkin yaptığı açıklamada,

  • "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da,
  • Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak.

2024-kpss-ne-zaman-hangi-tarihte-yapilacak.jpg

  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta düzenlenecek.
  • KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de,
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak." ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER