2024 KPSS Alan Bilgisi oturumu ne zaman, saat kaçta yapılacak?

KPSS lisans oturumları tamamlandı. ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınavlar, adayların mezun oldukları alana göre belirlenen tarih ve saatlerde yapılacak. Bunun yanı sıra KPSS Alan Bilgisi oturumu merak konusu olurken araştırmalar da başladı.

2024 KPSS Alan Bilgisi oturumu ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen adayların katılım sağladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyor. 2024 yılı KPSS oturumları için heyecan devam ederken 1 milyon 470 bin 487 aday başvuruda bulunduğu KPSS sınavı lisans oturumları geçtiğimiz hafta tamamlandı.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, adayların mezun oldukları alana göre belirlenen tarih ve saatlerde yapılırken bu hafta sonu Alan Bilgisi sınavlarına girecek olan adaylar, sınavda ter dökecek. Sınav yaklaşırken ÖSYM, adayların sınav giriş belgesi sistemini erişime açarken ''KPSS Alan Bilgisi oturumu ne zaman, saat kaçta yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

2024 KPSS ALAN BILGISI OTURUMU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, eğitim bilimleri oturumunun sona ermesiyle ilk hafta geride kaldı. Sırada ise Alan Bilgisi oturumu yer alırken KPSS alan bilgisi 1. gün sınavı için adaylar 20 Temmuz'da sınava katılacak. İkinci gün sınavı ise 21 Temmuz'da yapılacak. Her iki sınav da sabah saat 10:15'te başlayacak.

2024 KPSS Alan Bilgisi oturumu ne zaman, saat kaçta yapılacak?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum 20 Temmuz Cumartesi saat 10.15'te (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri),

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum 20 Temmuz Cumartesi saat 14.45'te (Hukuk, İktisat, Maliye)

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum 21 Temmuz Pazar saat 10.15'te(İşletme, Muhasebe, İstatistik) oturumları ile tamamlanacak.

SONRAKİ HABER